Nieuws

 

Softice Republic Ramblas | 2021

Softice Republic Ramblas

Ik ben zeer gelukkig met het feit dat ik uitvoerend artiest ben, om het ontwerp te maken voor het nieuwe concept, genaamd “ SOFTICE REPUBLIC RAMBLAS “ voor café- brasserie DE RAMBLAS in EEKLO, voor uitbaters EDDY DE KETELAERE en NAGIBA BEN RHOUMA

 

 

Bekijk de foto's

 


 

Reflecterend realisme - Franse kerk Groede 2017

De tentoonstelling in de Franse kerk van Groede, is het resultaat van een vriendschap tussen twee vrienden, kunstenaars.
Twee vrienden die mekaar al 35 jaar kennen.  Ikzelf heb mijn hele carrière lesgegeven aan de kunstacademie van Eeklo als tekenaar, Ruud was huisarts en volgde beeldhouwen  in dezelfde academie. Dus de vriendschap is ook gebouwd op onze liefde voor kunst en portret!

Waarom de Franse kerk, Groede; ligt ons allebei aan het hart, Ruud woont er nog steeds, ik woonde er, bij de toenmalige praktijk fysiotherapie van JanDiet Berendsen, mijn echtgenoot.

In september 2017 was het zover, met “reflecterend realisme“ hadden we een goed - bezochte tentoonstelling met een combinatie van de portretbeelden van Ruud Bonarius en de tekeningen van mezelf, tekenaar- grafieker, Hilde Barbier.

Bekijk de foto's van de tentoonstelling

 


 

Eeklo 02/02/2015

Rotary veilt '14 werken' voor het goede doel

Rotary Eeklo en enkele van de kunstenaars die meewerken aan het project. - Foto JSA

Rotary Eeklo wil dit jaar opnieuw een ton geld inzamelen voor het goede doel met een opvallende actie. Veertien kunstenaars zullen creaties maken, die later op het jaar geveild zullen worden voor veertien verschillende goede doelen.
Rotary Eeklo is een kei in het bedenken van acties die veel geld opbrengen voor het goede doel en toch dicht bij de gewone mens staan. Vorig jaar werd nog 12.500 euro ingezameld met 'End polio now'. Dit jaar draait alles rond 'De 14 werken van Rotary'.

"We hebben veertien kunstenaars gevonden die willen meewerken aan het project", zegt voortrekker Didier Rotsaert. "We geven hen de vrijheid om creatief te doen wat ze willen, maar in de werken moet wel een appel of een kers verwerkt zitten. Symboliek voor een appeltje voor de dorst en de kers op de taart. Want onze nieuwe fundraisingactie kan echt het verschil maken voor de veertien goede doelen die gesteund zullen worden."

Waldek
De kunstenaars die meewerken aan het project, werden afgelopen weekend voorgesteld. Jeanine Van Landschoot, Gino Tondat, Rik Van De Walle, Hilde Barbier en Dirk Verstraete zijn van Eeklo. Ook Koen Soberon, Mr. Leenknecht uit Bellem, MariPol, Bas Moortgat, Joerie Pointdexter en Bue werken eraan mee. "Daarnaast hebben we ook twee bekende Vlamingen
kunnen strikken", zegt Christophe De Waele. "Bart Van Avermaet alias Waldek uit de soap 'Thuis' heeft toegezegd en ook Meetjeslander Vital Borkelmans, de assistent bondscoach van de Rode Duivels, gaat zich van zijn meest creatieve kant laten zien. Daarnaast houden we ook nog de deur open voor een speciale 'misterykunstenaar'."

Buffet
De kunstenaars krijgen tot 1 juni de tijd om hun kunstwerk te realiseren. "Ondertussen kunnen alle leden van Rotary de veertien goede doelen helpen uit te kiezen", zegt voorzitter Serge Smitz. "Van 15 tot 26 september zullen de appels en de kersen, of wat de kunstenaar daarvan gemaakt heeft, tentoongesteld worden in de Academie van Eeklo. Allemaal in aanloop naar vrijdag 2 oktober, wanneer de grote kunstveiling dan plaatsvindt. We starten die avond met een buffet van kazen en wereldwijnen."

Info: www.rotaryeeklo.be (JSA)

MJ-Webdesign